Serier

Rocky

Rocky i gårdagens DN... helt klockren :)

Det här handlar inte alls om Melodifestivalen

Fick nån idé om att jag ska bryta normen och inte alls skriva om Melodifestivalen eftersom det kommer att vara det på tok vanligaste ämnet på alla svenska bloggar det närmsta dygnet. Sedan ångrade jag mig eftersom jag har så mycket att gnälla på. Inte för att jag är Melodifestivalshatare, men jag kan väl knappast kalla mig välsignad heller. Tänkte ta och gnälla lite bara.

Det är nämligen djupt tragiskt att Melodifestivalen får ta så mycket plats. Jag vet inte vilken idiot som hade hittat på det, men i Rapport som sändes en halvtimme innan finalstarten ägnades den första kvarten åt "nyheter"; demonstrationer i Frankrike, Milosevics begravning och nån abortmotstånarpräst med dansk dialekt som jämfört aborter med förintelsen och nu bjudits in att tala för några politiker, typ. Det var de första tio minuterna. Den sista kvarten ägnades åt sport (!) och de fem minuterna däremellan? Just det ja, Melodifestivalen. De hade skickat ut en reporter att intervjua de tävlande och be dem sjunga sina låtar. Wow. Originellt, spännande, intressant! Och framförallt precis det jag vill höra när jag ser 15 minuter av vad som händer runtomkring i världen. Sicken prioritering....

Och så tittade jag på Melodifestivalen förstås. Jag hatar den inte. Ibland kan den till och med vara lite underhållande, så länge en håller sig borta från delfinalerna. Det finns ju en poäng med att bara titta på finalen; låtarna är inte så hemska som de i första omgångarna. Det mesta av skräpet sållas bort på vägen. Som tur är. Dessutom slapp en se Lena PH som programledare alldeles för många gånger. Säga vad man vill om henne. men bra var hon i alla fall inte.

Det fanns ingen av låtarna som var en självklar förlorare åtminstone. Ingen självklar vinnare heller för den delen. Jag gillade Björn Kjellman... han hade roliga kläder :). Och Linda Bengtzing var inte heller så tokig, hennes låt blev en glad av, även om hamnade rejält fel i tonartsehöjningen... men melodin var bra. Det gällde väl för de allra flesta låtarna egentligen, texter i melodifestivalsammanhang brukar inte vara bra. De brukar vara ganska dåliga faktiskt. Carola såg ut som om hon höll på att blåsa omkull på scenen. Antar att det inte var nån slump heller med de blåa kläderna och stora vita flaggorna. Särskilt snyggt kan en inte hävda att det var. Och vilken hudfärg! Undrar hur många tuber brun-utan-sol som gått åt till den där solbrännan? Det jag däremot störde mig allra mest på var att hon hade målat Kristus med glitterfärg på armen. Visst, hon får vara hur religiös hon vill (jag är ju själv troende, så jag kan inte klaga på det sättet), men det är en sak att vara troende, det är en annan sak att jämnt behöva visa upp det för hela världen. Eller halva Sverige eller vad det nu var. Hon var med i tävlingen i egenskap av artist, inte väckelsepredikant. Bläh. (Fast som person är Carola ganska snäll. Vi satt bredvid henne på planet på väg hem från Danmark för en massa år sedan. Hon och mamma satt och pratade hela resan. Det roligaste med den historien var att mamma nog var den enda på hela planet som inte kände igen henne. Dessutom blev min kompis Hazel som var med, väldigt bra kompisar med Amadeus (vi visste nog inte vad han hette då...), de lekte hela resan, hehe). Vad mer fanns det för intressant att anmärka på artisterna förutom att det inte var så himla anmärkningsvärt? Kicki Danielsson var gullig. Fina färger åtminstone. Och glad :). Sånt tycker jag om. Barbados/Alcazar-Magnus var lika dålig som vanligt. BWO var tråkiga. Eller snarare är låten grymt tråkig. Fast Martin-Vad-Han-Nu-Heter-Sångaren är extremt snygg. Och rolig att titta på när han hoppas omkring på scen. Om artistkarriären inte går sig kan han säkert få jobb som Friskisledare.

Pausunderhållningen sög. Helena Paparizou och Lena PH? De Cheerleaders som hoppade omkring bakom den förstnämda var imponerande, men kamerorna fokuserade lite för mycket på tomma platser i publiken och andra oväsentligheter istället för den imponerande gymnastikuppvisningen.

Fredrik Lindström var bra. Om en tänker efter var han faktiskt det bästa med hela finalen. Den enda som förstörde det var Lena PH herself med sina avrbytningar och oförmåga att spela med. Det finns ju så många duktiga programledare på SVT, varför envisas med att ta en som är så dålig, bara för att hon har varit med i tävlingen själv ett par gångar (och numera endast släpper sämre och sämre låtar på radion... fast det är en annan historia)?. Nej, usch.

Så. Nu har jag gnällt klart. Är väldigt tacksam att jippot är över för det här året. Det finns en gräns för hur långt sånt här borde få gå, och sen är länge sedan passerad. Tragiskt, djupt tragiskt (as previously stated). Ska bli kul att se hur de löser det på skidresan i år - varjeg år brukar nämligen vinnarlåten framföras av nån elev/lärare på AfterSkin, men ja. Carolas lilla visa är inte direkt den mest trallvänlige. Det krävs röstresurser av ett extremt mått. Jaja. Orka bry sig.

En annan intressant iakttagelse från kvällens tv-utbud: I amerikanska "Brottskod: Försvunnen" är skådespelaren Marianne Jean-Baptiste med och spelar nån form för polis. Hon spelar även den bortadopterade dottern i den underbara brittiska filmen "Secrets and Lies". I serien som sänds därefter, brittiska  "Lustans makt" heter en av huvudfigurerna Hazel. Det är även samma person som spelar den bortadopterade dotterns biologiska mamma i "Secrets and Lies". Speciellt intressant är det eftersom jag aldrig har sett någon av skådespelarna i andra filmer... Eller kanske inte?

St. Patrick's Day

In Dublin's fair city, where the girls are so pretty
I first set my eyes on sweet Molly Malone
She wheels her wheelbarrow
Through streets broad and narrow
Crying cockles and mussels alive, alive o'
Crying cockles and mussels alive, alive o'


37098-7

St. Patrick's Day. Memories. Parades. Flags. Always so friggin' cold. Wicklow walks. Colours. People everywhere. Seeing friends. Happiness. Face paints. Ireland.

I'm coming back Home



Samt ett stort grattis till alla er jag känner som fyller år idag; Martin, Matias, Maria och Eeva :).

Kristinaskiss

Såhär roligt hade jag på dagens Kosmoslektion:...



Ja...

Har kommit på att det faktiskt är väldigt bekvämt att ha två långkjolar och en sjal (och lite annat förstås också) när det är kallt ute. Väldigt bekvämt faktiskt. Vi hade karneval på skolan idag. Temat var Tal. Paula och CW var "Kära Örebroare", Martin var en Tall, Sara en nr 1, jag var 1800-talet, typ KfD-ig.

Det var ganska trevligt. SPeciellt att få en massa semlor. Det är bra att vara medlem av Tisdagskommitén ibland. Hade dessutom en trevlig pratstund med Sarah, engelsklärare på Sammis, om vad min uppgift som Elevens Val-lärare i engelska de kommande veckorna kommer att vara. Henne tycker jag om...

Mycket snack, liten verkstad

  • Jag har börjat få en massa reklam på danska överallt, istället för på svenska. Visserligen har jag just varit i Danmark och även varit uppkopplad på ett danskt nät, men nu är jag ju i Sverige igen. "Your country is eligible: Danmark" står det i en av reklamerna på Hyllan. Mycket intressant. Ännu mer intressant var det dock på MySpace där det på ena sidan var en animerad reklamgrej för nån dansk affär och ovanför en animerad reklam för svenska Spraydejt. Underligt...
  • Har beslutat mig för att mitt Religion B-arbete nog inte alls ska handla om Scouting och kristendom. Det blir helt enkelt för svårt att hitta material eftersom det är ytterst få som granskat rörelsen lite kritiskt utifrån den synvinkeln. Jag skulle alltså vara tvungen att själv leta reda på en massa primära källor, vilket jag helt enkelt inte orkar. Jag har ett specialarbete att tänka på också. Och ett historiearbete. Och en engelskuppsats. Och ett kosmosprov inte alldeles för långt borta. Och ett naturkunskapsprov. Och en slutuppgift i PedLed. Och en karneval att planera/genomföra (länge leve Tisdagskommitéen!!)... Eh, ja. I andra ord tänker jag inte överanstränga mig bara för att jag vill göra ett enormt intressant arbete. Jag skriver om katolicisms utveckling i Irland istället, det är mycket enklare. Dessutom vet jag tillräckligt mycket om det för att kunna skriva en hel outline med tes/frågeställning (som ska in imorgon) utan att behöva läsa en massa. Skönt :).
  • Det är roligt att få brev. Speciellt när de är från Tyskland. Speciellt när de är från Christi. Enda problemet är att jag måste svara, vilket iofs är lika roligt det med, men då måste nånting annat bortprioriteras. Typ sömnen... Imorgon ska jag planera karneval och sedan ska jag skicka iväg lite brev/mail till Irland och dylika ställen (eh, Täby) och sedan ska jag skriva klart minst en av specialarbetsnovellerna och sedan ska jag skriva minst en artikel och sedan ska jag skriva födelsedagsbrev till Alison och sedan ska jag skriva födelsedagsbrev till Eri (varför måste alla fylla år i mars?! Jag känner fem som fyller år den 17:de samt folk den 18, 20. 22, 24 och 30 tror jag det var. Sjukt!) och sedan ska jag nog specialarbeta lite mer och sedan ska jag gå med vovsingen och sedan ska jag planera lägerbål till hiken och sedan ska jag öva på Kattduetten och Twilight Time och sedan ska jag kanske sova... vid 4-tiden på morgonen. Fredag ska jag bara sjunga och jobba lite mer och packa och handla in hike-grejor och sedan ska jag visst till Jenny på filmkväll och vara på Yard kl. 08.30 lördag morgon.
Simma lugnt, som hen säger i Hitta Nemo.


Bortom en vid ocean

Från igår:

"En underlig upplevelse att åka med X2000 genom Småland samtidigt som jag lyssnar på
Min Astrakan från Kristina från Duvemåla… “Finns den kvar den plats där du hade ditt hem, frågar du,” sjunger Kristina till sitt nyfödda barn in den nya världen. Jag tittar ut genom fönstret på de massiva skogarna och fälten, snötäckta och hus och gårdar utspridda i den vita vintervärlden. Det är så självklart. Det finns kvar… det finns kvar. Det är borta. Motorvägen går rakt igenom landskapet. I hörnet av ett stort öppet fält, omgiven på andra sidor av en mörk skog, star ett litet rödmålat torp. Ja, Kristina. Bortom en vid ocean så finns fortfarande det land du lämnade den aprildagen för så länge sedan. Det finns kvar."