Saker jag saknar

Ibland smyger den på helt utan förvarning. Saknaden. Längtan efter saker som varit, men också efter saker som fortfarande är, även om det kanske var länge sedan jag själv fick uppleva dem.*

Att sitta runt lägerbålet och titta in i elden, känna värmen fastän kylan tränger på. Nattpromenader i kylan med nysnön knarrande under skorna och den svarta himlen täckt av stjärnor. Familjeeftermiddagar framför brasan med pepparkakor och te. Att sitta och småimprovisera vid pianot. Att bo så nära både skog och vatten. Fungerande och integrerad kollektivtrafik. Ett riktigt luciatåg. Elljusstakar i alla fönster. Centralvärme. Och så alla er förstås, även om ni också rört lite på er.

Trots allt trivs jag dock väldigt bra här. Så bra att jag egentligen inte alls vill flytta till Danmark nästa år för att plugga. Såhär fint var det till exempel att gå den annars rätt trista vägen till jobbet imorse:


image18


*Märk väl att det är vinter- och jultema. Det finns förstås en massa sommarsaker jag saknar också, men de tar vi till den tiden.

Om förvirring, nya namn och regnskog

Det är uppenbarligen torsdag idag. Jag som gått omkring hela dagen och varit alldeles övertygad om att det var onsdag. Dessutom är det den 22 november. Trodde att det var den tjugonde, eller möjligtvis den tjugoförsta. Men inte den tjugoandra! Hur sjutton gick det till? Det var ju den fjortonde alldeles nyss! Jag verkar dessutom ha förstått fel på dagarna för vår heldag med Messias. Söndag eftermiddag tyckte jag ju lät så bra. Visar sig att det är på lördag. Klockan tio. Det innebär att jag måste hemifrån kvart i nio för att komma med ett tåg. Varför kan inte vuxenkören ta lite hänsyn till oss stackars morgontrötta ungdomar? Nu har vi gått upp tidigt hela veckan och längtat till lördagen. Dessutom hade jag planerat att åka ut till Howth och få lite frisk luft innan det blev mörkt. Det är länge sedan jag varit ute i något som bara liknade natur. Längtar och saknar... det bor nog en liten undertryckt och förnekad svensk i mig också. Men nähä. Tji fick man för att man är lite kaosmänniska.

För er som känner min nitiskhet när det gäller uttalet av mitt namn, blir säkert förvånade av att jag nu har helt gett upp. Uppenbarligen skickades det runt ett mail dagarna innan jag började på mitt skinande nya jobb, och då jag ju inte stavar som jag uttalar blev det missförstånd redan från början. Och nej, jag tyckte det kändes lite för löjligt att skulla gå runt att rätta alla på kontoret. Har dock börjat stava mitt namn med A på engelska när jag kan. Allt blir så mycket lättare då.

Jobbet går det bara bra med. Det känns visserligen ganska instängt mot slutet av dagen - mörkt och inga vettiga fönster - men det är saker jag med råge klarar av till en hyfsad lön, bra arbetstider och -villkor samt trevliga kollegor. Men pappersförbruket här är nog något av det värsta jag sett.  Det är så mycket saker som ska skickas ut jämt och hela tiden. Förutom att det oftast är min uppgift att lägga ner allt i kuvert (tråkigt!), går jag alltid hem med ett lite smådåligt samvete för all den skog som förbrukats under dagen. Skrivarpappret är tillverkat i Sydafrika, s tanken att det är regnskog är inte helt omöjlig. Bara lite, kanske. Lyckligtvis brukar samvetete lättas när jag kommit en bit på väg och ser alla bilar som sitter där och tomgångar i trafiken. Det tar mig visserligen nästan en timme, men motion är bra. Massor av frisk (avgasdoftande) luft! Det var det jag tänkte göra nu, och sedan ska jag ta tåget ut till kvällens körövning.

Oj vad miljövänlig jag känner mig!

It's Alive!!!

Det är nog ganska fel att säga att jag ofta frekventerat denna blogg sedan i januari, då jag skrev senaste inlägget. Främst har jag haft brist på Internet. För tillfället snor jag grannens trådlösa som jag verkar kunna få ta emot signaler från i någon halvtimme per dag. Anledningen till att jag skriver nu är att jag upptäckte att jag den senaste månaden ändå haft besökare här varje dag. För en blogg som varit i ide de senaste 10 månaderna är det inte så illa. Själv har jag dock inte varit i ide. En kort sammanfattning:

1. Flyttat - två gånger. Först från Aoife till ett delat sovrum med en kompis, sedan till en egen etta där jag bor nu, i juli.

2. Bytt Jobb -  Slutade efter nästan ett år på Lufthansa i slutet av oktober och har nu en administrativ position med härligt reguljära arbetstider för Texaco Diesel Card Services.

3. Sjungit - Väldigt mycket. Gick med i kören
Enchiriadis i slutet av januari och har haft väldigt många framträdningar, övningar och pubkvällar sedan dess. Underbart :D

4. Körresor - två stycken. I juli var vi i Wales för att tävla i Llangollen International Musical Eisteddfod. Rent placeringsmässigt gick det sådär, men poängmässigt var det hyfsat - och standarden var extrem. Och så hade vi fantastiskt roligt. I början på november deltog vi i Sligo International Choral Festival där vi vann den nationella klassen (dvs är vi alltså Irlands bästa kör), kom tvåa i folkmusikklassen samt tvåa i den internationella klassen. Inte illa!

5. Andra Resor - Många. Två gånger till Sverige samt Köpenhamn, Paris, Wales, Portugal och New York har jag hunnit med sedan den första juni.

Det var den korta varianten. Den som inte vet den långa vet säkert hur de ska få tag på mig... Men nu tänkte jag sticka ner till min läkarkörkompis som bor 200 meter bort och dricka te. Ska försöka att återuppliva den här igen. Lovar dock inget...